søndag den 2. maj 2010

Champagnebold

Det var et Boca hold med blod på tanden og revanche til gode, der i dagens hjemmekamp tog i mod et af rækkens mest frygtede hold: Holmen Okay. Allerede inden kampstart havde coach pisket en stemning op og varslet, at Holmen ville stille med ingen anden end ex.-landsholdspilleren, Martin Laursen, i midterforsvaret. Men rygterne viste sig at være stærkt overdrevne. Da kampen blev fløjtet i gang, var Holmen kun 10 spillere på banen. Og Boca var mere end vanligt veloplagte. Efter en god aktion af Ronnie fløj bolden i netmaskerne allerede efter få minutter. Boca-holdet pressede højt og det gav igen bonus kort tid efter, da Niels kæmpede sig til et straffespark. Jokke (der i vanlig stil ankom på motorcykel i beruset tilstand) var nådeløs: 2-0. Derefter hang Holmen med skuffen, selvom deres 11-mand var ankommet. De savnede Laursen i midterforsvaret og virkede rådvilde. Det straffede en af de nye islandske stjernespillere, Andri, da han satte panden på et flot indlæg fra Ronnie. 3-0. Derefter trak Boca lidt i håndbremsen. Holmen fik et billigt frispark og listede bolden bag Thomas (der denne gang ankom uden tømmermænd, hvilket jo må være første gang i hans lange gloværdige Boca-karriere). Det første til et sandt stormløb med Holmens mål. Ronnie pryglede læderet ind til 4-1 og kort tid efter blev det 5-1 ved Jon. Arnór gjorde det til 6-1 og så var kampen reelt afgjort. Coach var slemt tilfreds med kampen og bad i pausen Boca-holdet om at køre sejren hjem på rutinen. Holmen var kun 10 mand i 2. halvleg pga. en skade, så der var lagt op til en målfest. Det blev 7-1, da Harboe iskoldt og kynisk scorede en sand perle af et mål. Den kasse vil uden tvivl stå indprintet i de flestes hukommelse resten af året og blive hyldet ved årets julefrokost. Inden slutfløjtet fik Holmen et billigt mål, men alt i alt var der tale om en upåklagelig holdindsats og flot omgang champagnefodbold, der gav påmindelser om Danmark-Uruguay ved VM i Mexico 1986.... de fleste spillere fældede en tåre i omklædningsrummet efterfølgende. Det var DAI-fodbold, når det var smukkest.